È sempre mezzogiorno, le ricette del giorno stupiscono tutti

A È sempre mezzogiorno le ricette gustose e i piatti ricchi di sapori non mancano mai. Ecco cosa hanno proposto gli chef oggi.

antonella clerici

Anche oggi Antonella Clerici ha proposto, accompagnata dai bravi cuochi di È sempre mezzogiorno, numerose ricette di piatti tipici della tradizione italiana. Durante tutta la trasmissione gli chef si sono “esibiti” in proponendo gusti e sapori non solo regionali ma anche tipici delle loro personali tradizioni familiari.

Leggi anche -> È sempre mezzogiorno, le ricette per un menù di Natale perfetto: baccalà e frutti di mare

Le ricette di oggi

Dopo le ricette dei fratelli Billi e di Gianpiero Fava arriva il momento del maestro panificatore Fulvio Marino che propone la ricetta del Pane all’arancia. Ecco gli ingredienti necessari per realizzare la ricetta:

  • 500 g di farina tipo 2,
  • 500 g di farina tipo 0,
  • 200 g di lievito madre,
  • 400 g di acqua,
  • 200 g di succo di arancia,
  • 22 g di sale,
  • 30 g di olio,
  • 100 g di arancia candita a cubetti,
  • 100 g di pistacchi sgusciati,
  • Scorza di un’arancia e olio di semi.

Antonella Clerici oltre a essere un’ottima osservatrice è sempre in prima fila per assaggiare i piatti appena sfornati. Spento il forno di Fulvio Marino è il momento dalla incorreggibile Zia Cri che oggi ha proposto delle Caramelle salate. Questa volta l’assaggio è toccato ad Alfio Bottaro e a Lorenzo Biagiarelli. Ecco gli Ingredienti per 4 persone:

  • 2 confezioni di pasta fillo;
  • per il ripieno : 250 g di ricotta, 1 uovo, 50 g di formaggio grattugiato, 150 g di salame cacciatorino, 150 g di burro fuso, 1 pera, 200 g di ricotta, 100 g di pecorino, sale e pepe, 1 l di olio di semi di arachide.

A concludere la puntata è un’altra coppia, quella composta dagli Impronta che hanno proposto un piatto tipico della tradizione campana: Le bombette di Totò accompagnate da un’insala di rinforzo.

  • Ingredienti per le bombette:800 g di macinato misto, 100 g di pane raffermo, 60 g di formaggio grattugiato, 2 uova, 100 g di friarielli, 1 spicchio d’aglio, ½ peperoncino fresco, 50 g di semi di sesamo nero, 8 fette di guanciale, Olio evo, Sale e pepe;
  • per l’insalata di rinforzo:
    1 cavolfiore, 2 papaccelle, 20 g di capperi, 3 alici sott’olio, 50 ml di aceto di mele, 30 g di olive verdi, 30 g di olive nere, Olio evo, Sale e pepe

Leggi anche -> Elisa Isoardi, la voglia di riscatto: “Non si può spiegare fino in fondo”

Anche oggi È sempre mezzogiorno ha portato in tavola ricette per tutti i tipi di palato, senza scontentare mai nessuno.

Zia Cri

242 thoughts on “È sempre mezzogiorno, le ricette del giorno stupiscono tutti

  1. Hey, I simply hopped over to your website by way of StumbleUpon. No longer one thing I’d normally learn, but I preferred your thoughts none the less. Thanks for making one thing worth reading.

  2. I think it is a nice point of view. I most often meet people who rather say what they suppose others want to hear. Good and well written! I will come back to your site for sure!

  3. Thank you a lot for sharing this with all folks you actually recognize what you’re speaking about! Bookmarked. Please additionally visit my site =). We can have a hyperlink trade contract among us!

  4. However, it is virtually all done with tongues rooted solidly in cheeks, and everyone has absolutely nothing but absolutely love for his or her friendly neighborhood scapegoat. The truth is, he is not just a pushover. He is basically that special variety of person strong enough to take all of that good natured ribbing for exactly what it is.

  5. whoah this blog is wonderful i really like reading your articles. Keep up the great paintings! You realize, a lot of people are hunting round for this info, you could help them greatly.

  6. I just couldn’t leave your web site prior to suggesting that I really enjoyed the standard info an individual supply to your guests? Is going to be again continuously in order to inspect new posts

  7. It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

  8. have already been reading ur blog for a couple of days. really enjoy what you posted. btw i will be doing a report about this topic. do you happen to know any great websites or forums that I can find out more? thanks a lot.

  9. I don’t know if it’s just me or if everybody else experiencing issues with your site. It appears as though some of the written text on your content are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well? This could be a problem with my web browser because I’ve had this happen before. Appreciate it

  10. It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

  11. Beneficial Blog! I had been simply just debating that there are plenty of screwy results at this issue you now purely replaced my personal belief. Thank you an excellent write-up.

  12. I know this is not exactly on topic, but i have a blog using the blogengine platform as well and i’m having issues with my comments displaying. is there a setting i am forgetting? maybe you could help me out? thank you.

  13. Hello this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

  14. [url=https://medrxfast.com/#]comfortis for dogs without vet prescription[/url] cat antibiotics without pet prescription

  15. I have to say this post was certainly informative and contains useful content for enthusiastic visitors. I will definitely bookmark this website for future reference and further viewing. cheers a bunch for sharing this with us!

  16. [url=https://medrxfast.com/#]п»їed drugs online from canada[/url] buy prescription drugs without doctor

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.